Στολίδια – ξωτικά από κουβαρίστρες

Επίκαιρα τα ξωτικά, πως να το κάνουμε!

Λοιπόν, το έχω πάρει πατριωτικά και συνεχίζω δυναμικά με δεύτερο post όσον αφορά τα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Σήμερα σας έχω ξωτικά, χαρούμενα και κεφάτα!

wooden elfs 1

Υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε ένα ξωτικό:

  • ξύλινη κουβαρίστρα (εντάξει, και πλαστική να είναι θα την περάσουμε. Ακόμη και με έναν φελό θα κάνετε τη δουλειά σας, κάπως βέβαια διαφορετικά)
  • ξύλινη χάντρα
  • κορδέλα
  • κουμπάκια
  • κουδουνάκι
  • φυσικός σπάγγος
  • κόκκινο και μαύρο ακρυλικό χρώμα
  • πιστόλι σιλικόνης

wooden elf 2

Στερεώστε τη χάντρα σε κάποιο πινέλο, σουβλάκι όπου θέλετε. Φτιάξτε το πρόσωπο με τη βοήθεια ακρυλικών και ενός doting tool ή μιας καρφίτσας. Βάλτε και μάγουλα, δεν φαίνονται ακόμη στη συγκεκριμένη φωτό… Αφήστε το να στεγνώσει, δεν θέλει πολύ.

Τυλίξτε την κορδέλα γύρω από το καρούλι και κολλήστε το με το πιστόλι σιλικόνης. Μετά κολλήστε και το κουμπί (μπορεί να είναι και κάτι άλλο από κουμπί, χάντρα, κάποιο ξύλινο διακοσμητικό κλπ).

Κόψτε ένα κομμάτι σπάγκο, 40 εκατοστών περίπου, διπλώστε τον στη μέση και περάστε πρώτα το κουδουνάκι, μετά το κουμπί, το καρούλι και τέλος τη χάντρα – κεφάλι.

Κόψτε ένα νέο κομμάτι σπάγκου, για τα μαλλιά. Εγώ μέτρησα γύρω στα 110 εκατοστά, τυλιγμένα περίπου 10 φορές γύρω από τα τρία μου δάχτυλα. Δέστε τα στο σπάγκο που βγαίνει από την τρύπα της χάντρας – κεφαλιού. Κάντε δυο κόμπους. Κόψτε τα μαλλιά όπως στη φωτό. Αν χρειαστεί και θέλετε, κουρέψτε και λίγο το ξωτικό σας, ούτως ώστε να γίνουν πιο συμετρικές οι άκρες. Αν τώρα το θέλετε ατημέλητο, χρονιάρες μέρες, τι να πω, δε τσόις ιζ γιόρζ 😉

wooden elf 10

Αυτό είναι το ξωτικούλι που μόλις φτιάξατε!

Και όπως πάντα μην σταματήσετε εδώ. Εμπνευστείτε και φτιάξτε διαφορετικά ξωτικά, ακόμη και χιονανθρώπους ή ότι άλλο κατεβάσει το μυαλουδάκι σας. Επίσης, μην απογοητευτείτε αν σας λείπει κάποιο υλικό, μπορείτε να βάλετε κάτι άλλο στη θέση του.

Καλή επιτυχία!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s