Φτιάξτε χάντρες από τα παλιά σας τζην

Ξαναφορέστε τα παλιά σας τζην… κι ας μην χωράτε πλέον 🙂

jeans 11

Γεια σας βρε! Τι μου κάνετε και πως τα πάτε με τη ζέστη? Αν και σήμερα έχει βγάλει δροσιά ακόμη και στην Κρήτη, έριξε και δυο ψιχάλες, τον υπόλοιπο καιρό έχει τόση ζέστη που όποιος ανοίγει το ψυγείο, ξεχνιέται μπροστά του. Υπομονή, θυμηθείτε τον χειμώνα που είχαμε ξεπαγιάσει, Κάντε μπάνια και φάτε μπόλικα παγωτά ;-).

Στα δικά μας τώρα. Έψαχνα αφορμή για περισσότερες κατασκευές και blogging και την βρήκα. Με αφορμή, λοιπόν τον Καλοκαιρινό Μαραθώνιο Δημιουργικότητας 2017 του αγαπημένου In my Closet (διαβάστε περισσότερα εδώ και λάβετε κι εσείς συμμετοχή, προλαβαίνετε!!!) και την πρώτη αποστολή που επιτάσσει κατασκευή από παλιά τζην ξεσκόνισα κάποια κομμάτια που είχα κόψει κάποτε από παλιά τζην του λυκείου (τι χρόνια κι αυτά!). Κι επειδή δεν το έχω ακόμη τόσο με την ραπτομηχανή και τις τσάντες, προτίμησα να φτιάξω κάτι πιο απλό και πιο κοντά στα “ακούσματά” μου, δηλαδή κόσμημα.

Πάμε λοιπόν να δούμε την διαδικασία:

Πήρα λοιπόν τα κομμάτια από τα παλιά τζην. (Ήθελα λέει, να φτιάξω μια τσάντα για τα ψώνια τότε, αλλά στο τέλος βαρέθηκα.) Εάν θέλετε δείτε κι εδώ ένα παλιότερο post μου, όπου σας δείχνω πως φτιάχνονται οι χάρτινες χάντρες, για να καταλάβετε το σκεπτικό 🙂 Έφτιαξα ένα πατρόν για ευκολία και σχεδίασα με ένα μαρκαδοράκι. Επειδή ήταν σίγουρο ότι θα μπερδευτώ όσο κόβω τα τρίγωνα (κλασσικά), έβαλα σημάδια στο υπόλοιπο ύφασμα.

Πήρα τα τρίγωνα και τα τύλιξα γύρω από ένα σουβλάκι, σταθεροποιώντας τα στην αρχή και στο τέλος με λίγη θερμή σιλικόνη. Εύκολα και γρήγορα. Επίσης, έφτιαξα και μια φούντα, μπας και χρειαστεί (και τελικά χρειάστηκε 😉 )

jeans 7

Και κάπως έτσι έφτιαξα τις χάντρες. Ξεκίνησα για βραχιόλι, αλλά τελικά μου φάνηκαν λίγο μεγάλες, οπότε…

…έφτιαξα ένα κολιέ. Συνδύασα διάφορες χαντρούλες και ασημί στοιχεία, τύλιξα τη φούντα με σύρμα και μετά από μερικούς συνδυασμούς κατέληξα στο παραπάνω αποτέλεσμα. Στην αρχή με άγχωσε λίγο το θέμα του ξεφτίσματος, αλλά τελικά σκέφτηκα ότι θα του δώσει κι έναν χαρακτήρα παραπάνω.

jeans 12

Και φορεμένο. Πως σας φαίνεται???

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα και την επόμενη αποστολή,

να είστε χαρούμενες -οι και δημιουργικές – οί!!!

9 comments

  1. Καταπληκτική ιδέα και πολύ ωραίο tutorial. Ευχαριστούμε για τις οδηγίες βήμα-βήμα και καλή επιτυχία! ❤

    Liked by 1 person

  2. Ευχαριστώ πολύ! Εμείς σε ευχαριστούμε για τις ωραίες ευκαιρίες που μας δίνεις να φτιάχνουμε πράγματα 😃

    Like

  3. Ευχαριστώ Ρένα! Καλή επιτυχία και στην δική σου κατασκευή!

    Like

  4. Χαίρομαι που σου άρεσε! Κάντο, είναι πολύ εύκολο, αλλά και διασκεδαστικό 😊

    Like

  5. Ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε! Το συστήνω ανεπιφύλακτα αφού, και ξεφορτωνόμαστε παλιά ρούχα και φτιάχνουμε καινούργια αξεσουάρ 😉

    Like

Leave a comment