Tutorial: Πως θα φτιάξετε κρέμα fimo

Δεύτερο συνεχόμενο post, δεν έχει ξανασυμβεί!!!

Έχω έμπνευση τελευταία, φαίνεται! Σας κακομαθαίνω🙂

Λοιπόν, σήμερα θα σας δείξω πως να πετύχετε την κρέμα για τα γλυκά του fimo. Είναι πολύ εύκολο, μην μου αγχώνεστε!!!

fimo cream tutorial 1Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

– μαλακός πολυμερικός πηλός (θα τον έχετε δουλέψει καλά)

– fimo deco gel (είναι υγρός πηλός, κάνουμε και τζάμπα διαφήμιση σήμερα…Υπάρχουν και άλλες μάρκες, αλλά δυστυχώς δεν κυκλοφορούν στην πανέμορφη χώρα μας)

σ.σ. αν δεν έχετε υγρό πηλό διαβάστε παρακάτω μια μικρή παραλλαγή……..

– ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (ή ένα μικρό δοχειάκι πλαστικό)

– ένα μυτερό εργαλείο (τελικά ένα ξύλινο σουβλάκι με βόλεψε καλύτερα)

fimo cream tutorial 2Κόψτε  τον πηλό σε μικρά κομμάτια (και πιο μικρά από της φωτό!). Βάλτε τον στο αλουμινόχαρτο.

fimo cream tutorial 3Ρίξτε μπόλικο υγρό fimo. Εδώ τώρα θα σας πω μια μικρή μαϊμουδιά που έχω κάνει κατά καιρούς: αν δεν έχετε τον υγρό πηλό, μπορείτε να δοκιμάσετε και με λίγο νεράκι! Ναι, γίνεται και αυτό! Απλά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο λείο, είναι πιο κρεμώδες (που δεν είναι απαραίτητα κακό και αυτό!) και δεν δουλεύεται τόσο εύκολα. Δοκιμάστε το και θα δείτε.

fimo cream tutorial 4Και αρχίζει το ανακάτεμα. Τελικά, όπως έλεγα και πιο πάνω, το εργαλείο με το καρφί δεν με βόλεψε πολύ….

fimo cream tutorial 5…και προτίμησα ένα ξύλινο σουβλάκι. Θέλει πολύ ανακάτεμα, πάτημα και ξανά ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί το υγρό παντού. Αν βάλετε νερό αντί για υγρό πηλό, ξεκινήστε με λίγες σταγόνες και προσθέστε όσο χρειάζεστε μέχρι να σας βγει όσο λείο θέλετε.

fimo cream tutorial 6Κάποια στιγμή θα καταλήξετε εδώ. Εμένα μου άρεσε η υφή του οπότε δεν το κούρασα παραπάνω. Αν τωρα σας βγει πολύ νερουλό, μπορείτε να το σώσετε προσθέτοντας λίγα κομμάτια πηλού ακόμη.

fimo cream tutorial 7Μπορείτε τώρα να το απλώσετε και να γαρνίρετε τα τουρτάκια. Το ιδανικό είναι να έχετε προψήσει τη βάση της τούρτας για 5 λεπτά πρωτού ξεκινήσετε το πασάλειμμα. Στα 5 αυτά λεπτά ο πηλός δεν ψήνεται τελείως, αλλά αρκετά ούτως ώστε να είναι σταθερός και να μην μας δυσκολεύει.  Τελείως θα ψηθεί αφού απλώσουμε και την κρέμα  και το ξαναβάλουμε στο φούρνο (αυτός ο φούρνος πια, όλη μέρα ψήνει πηλούς αντί για φαγητό!)

fimo cream tutorial 8Το μόνο κακό με τις κρέμες και τους υγρούς πηλούς είναι ότι έχουν δική τους θέληση και καμιά κατά τη διάρκεια του ψησίματος πάνε βόλτα….🙂

Ποσοστό επιτυχίας 4 στα 6 για τη συγκεκριμένη φουρνιά🙂

fimo cream tutorial 9Αλλά αν πετύχει… αξίζει τον κόπο. Αυτά είναι δυο από τα κομμέτια που έμειναν σταθερά στις απόψεις τους😉 Αφού βγήκαν από το φούρνο, τους έκανα και μια επικάλυψη από πάνω και τους κότσαρα και φράουλες. Μια χαρά!

Αυτά τα λίγα και για σήμερα, ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας πετύχει!

Σίγιου😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s