Βήμα-βήμα: σχέδια πάνω σε μπλουζάκι

Βάλτε λίγο σχέδιο στη ζωή σας!

Σήμερα θα σας δείξω πως να μεταμορφώσετε τα ρούχα σας χρησιμοποιώντας στένσιλ και χρώματα για ύφασμα. Και πάμε για φωτογραφίες:

diy paint t shirt tutorial 1Ένα μονόχρωμο παιδικό μπλουζάκι θα είναι ο καμβάς μου (πςςς!) Μετά τη λήψη της φωτογραφίας το σιδέρωσα, για να είναι ίσιο το ύφασμα.

diy paint t shirt tutorial 2Τα σχέδια στα οποία βασίστηκα για να φτιάξω τα στένσιλ. Θα το βρείτε εδώ http://thepaperseed.com/

diy paint t shirt tutorial 3Έφτιαξα τα στένσιλ σε χαρτόνι για να είναι πιο γερά. Προσοχή με το κοπίδι να μην κοπείτε!!!

diy paint t shirt tutorial 4Και από κοντά. Καλό είναι να στερεώσουμε τα στένσιλ με λίγη χαρτοταινία για να μην μας γλιστράει.

diy paint t shirt tutorial 5Εδώ θα χρειαστούμε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι. Θα το βάλουμε μέσα από την μπλούζα για να μην μεταφέρουμε το σχέδιο και στην πίσω πλευρά της.

diy paint t shirt tutorial 6Η παλέτα μου (καπάκι από τάπερ) και το σφουγγαράκι μου (κομμένο από το σφουγγάρι της κουζίνας 😉 ). Έβαλα λίγο χρώμα στην παλέτα και….

diy paint t shirt tutorial 7…ταμποναριστά πέρασα όλο το στένσιλ. Με ένα τσιμπιδάκι το αφαίρεσα προσεκτικά και το άφησα να στεγνώσει.

diy paint t shirt tutorial 8Κάπως έτσι. Επειδή όμως μια πεταλούδα δεν είναι ποτέ αρκετή…

diy paint t shirt tutorial 9…έβαλα μερικές ακόμη σε διάφορα μεγέθη. Επίσης, ξέχασα να φτιάξω τις κεραίες στο στένσιλ, οπότε τις έκανα με το χέρι. Αφού στεγνώσει το χρώμα (το δικό μου λέει ότι θέλει 2 ώρες) το γυρνάμε από την ανάποδη πλευρά και το σιδερώνουμε (γύρω στα 2 λεπτά) για να σταθεροποιηθεί το χρώμα. Από εκεί και ύστερα, μπορούμε να το πλύνουμε μέχρι τους 60 βαθμούς στο πλυντήριο και δεν παθαίνει τίποτις! Προσοχή, αυτά αφορούν το χρώμα που χρησιμοποίησα εγώ. Σε κάθε περίπτωση διαβάστε τις οδηγίες για να είστε μέσα. Μην αγχώνεστε πάντως για τα στένσιλ, υπάρχουν τόσα ελεύθερα στο internet, που δεν αξίζει να αγοράσετε κανένα. Απλά κάντε μια αναζήτηση με το θέμα που σας ενδιαφέρει και εκτυπώστε το.

Ελπίζω να σας άρεσε και να το προσπαθήσετε και εσείς! Αν το επιχειρήσετε, πείτε μας την εμπειρία σας 😉

 

Advertisement

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s