Παγωτό fimo βήμα – βήμα

Ότι πρέπει για τις ζέστες!!!

Σας παρουσιάζω το τελευταίο μου εγχείρημα! Είναι ένα παγωτό από fimo το οποίο βρήκα τις προάλλες στο internet και έπρεπε να δοκιμάσω, μιας και είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι φαίνεται! Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω το site από το οποίο βρήκα τις οδηγίες, αν και το έψαξα….. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την δική μου απόπειρα (θα το καταλάβετε από το μανικιούρ 🙂 ). Πάμε λοιπόν….

fimo ice cream tutorial 1

Αρχικά θα φτιάξουμε το χωνάκι.

Ανοίγουμε με ένα μικρό πλάστη (εγώ έκλεψα τον πλάστη της πλαστελίνης από την ανηψιά μου 😉 ) το fimo και κάνουμε τυπώματα με την πίσω πλευρά ενός σπίρτου.

fimo ice cream tutorial 2

Θα κόψουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ.

Μην το χρησιμοποιήσετε για μπισκότα μετά, εννοείται! Καλό είναι να έχουμε πάρει κάποιο φτηνό σετ κουπ πατ με διάφορα σχήματα και να τα χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για τις βρωμοδουλειές μας!

fimo ice cream tutorial 3

Θα κόψουμε την μια γωνία, ξανά με το κουπ πατ, θα γίνει κάπως….

fimo ice cream tutorial 4

…έτσι!

Θα χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο κομμάτι, αφού το χαϊδέψουμε περιμετρικά με το δάχτυλό μας για να φύγει το υλικό που δεν κόπηκε καλά. Θα το τυλίξουμε….

fimo ice cream tutorial 5

…και θα γίνει κάπως έτσι.

Το χωνάκι μας είναι έτοιμο! Πάμε τώρα και για την μπάλα του παγωτού…

fimo ice cream tutorial 6

Τώρα εδώ θέλει συζήτηση το θέμα…

Είναι ίσως λίγο δύσκολο να εξηγηθεί, αλλά θα βάλω τα δυνατά μου! Για να γίνει το παγωτό όπως στη φωτό, που θα έλεγα είναι αυτό το εφέ που έχει η μπάλα του παγωτού όταν την βγάζεις χύμα με το ειδικό κουτάλι και δεν έχει προλάβει να λιώσει…. απλά πέρνουμε ένα λίγο μεγαλύτερο κομμάτι fimo στα δάχτυλά μας και το διπλώνουμε – πιέζουμε μέχρι να κάνει ένα σκίσιμο…. Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό… αλλά δεν περιγράφεται εύκολα :-ο

fimo ice cream tutorial 7

Και στο τέλος θα έχετε κάτι σαν και αυτό. Τολμώ να πω, πως μου βγήκαν ελάχιστα χοντροκομμένα 😉

Εγώ έβαλα και κάτι σαν κιμωλία στο χωνάκι (και καλά για να αποκτήσει πιο ρεαλιστικό χρώμα, αλλά μάλλον σαν καμμένο μου βγήκε….), στην τελική το μετάνιωσα και ευχόμουν να μην είχα βάλει 🙂 Whatever 🙂 Πριν το ψήσιμο λοιπόν, μπορούμε να προσθέσουμε σοκολατάκια ή και ένα κομμάτι βάφλα (από το κομμάτι που μας έμεινε όταν κόψαμε το χωνάκι) και να βάλουμε και τη βιδούλα μας. Είναι τρομερά εύκολο και διασκεδαστικό, αν κυκλοφορούν παιδάκια στο σπίτι, αφήστε και αυτά να δημιουργήσουν!!! Ελπίζω να σας κέντρισα το ενδιαφέρον και αν τα φτιάξετε, let me know αν σας πέτυχαν!!!

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s